Hantering av kunduppgifter (sekretesspolicy)

GDPR – Personuppgiftspolicy
Den 25 maj 2018 fick EU en ny Dataskyddsförordning (GDPR) som beskriver hur företag får hantera dina personuppgifter
Smycketorget värnar om din personliga integritet och vi eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd.
Här förklarar vi hur vi samlar in och använder din personliga information. Vi beskriver också hur du går till väga för att ändra eller radera lagrad information.

Information som sparas vid order
Vid order registreras den information som är nödvändig för såväl gravyr som leverans av produkt.
Varje order innehåller information om namn, adress, e-post och telefon på både beställare och eventuell annan mottagare av leverans.
Dessutom behöver uppgifter lagras om vad som ska graveras. Detta kan exempelvis vara namn, personnummer, övriga födelseuppgifter som längd, vikt och klockslag, dopdatum.

Information som sparas vid skapande av eget konto 
När du handlar hos oss finns möjligheten att skapa ett personligt konto. Då sparas den information du själv önskar i registret för att underlätta framtida order. Du får ett användarnamn och lösenord för att själv administrera kontot. Önskar du radera ett upplagt konto skicka mail med information om namn eller användarnamn till kontakt(at)smycketorget.se så raderar vi kontot inom 2 veckor.

Sekretess
All information som vid order och i det eget konto hanteras endast internt och med stor sekretess. Inget delas vidare med tredje part. Informationen används inte heller i marknadsföringssyfte.
Smycketorgets webshop krypteras för att skydda känslig information från intrång.

Möjligheter att lägga order utan att uppgifter registreras
Om du önskar att beställa något så måste vi spara dina uppgifter för att kunna gravera och leverera till rätt person och plats. Om du önskar, kan vi radera ordern ur orderlistan en månad efter leverans. I så fall ska du skriva detta som ett meddelande under ordernoteringar, alternativt skicka ett separat mail till kontakt(at)smycketorget.se
Bokföringslagen kräver dock att ordern lagras i 10 år. Därför kommer en papperskopia att sparas även då du raderats ur orderlistan.